måndag 17 november 2008

Helg 30/5 - 1/6 Rosersberg


Varmt och härligt väder så vi kastade loss så fort vi hann efter jobbet på fredagen. Kryss över fjärden till andra sidan sjön där vi svajade över natten. På lördag morgon var det skitväder - ingen vind - annars var det toppen varmt och soligt som hela denna helg då vi haft uppåt 28 grader.
Vi fick börja gå för motor men efter några sjömil så gick det faktiskt att hissa på.
Vattentemperaturen blev som mest 20 grader så det blev
många snörbad - HÄRLIGT!




Vi var framme i Roserbergsviken vid 17 och blev mottagna av goda vänner som låg där med sin Nova och efter ett tag kom nästa Nova och en motorbåt med släktingar till den. Vi hade sedan en härlig kväll med grillning och glatt samspråk till 12 på natten.








På söndag morgon så jollade vi upp till slottet för att gå en guidad tur och sedan fika på deras för dagen alldeles nya café.
Visst är det fint med kristallkronor och statyer. Man kan också sitta ute.

Eftersom det varit Irak-möte med kungen, USA´s utrikesminister, Iraks president mfl så fanns det trappor med röda mattor att gå i. Det som saknas så här några dagar efter att högdjuren åkt hem är krypskyttarna på taket. Dom saknar vi så gärna!



Vid ½ 1 kastade vi loss och fick sedan en härlig segling hemåt i 6-7 m/s och mest halvvind - läns.
Middagsankrade i Ekoln innan vi tog den sista sträckan upp till Skarholmen.
Tyvärr har husets herre ( inte katten utan Magnus) fått en släng av ryggskott så han kunde inte njuta lika mycket av den härliga seglingen som jag. Låg mest med katten i ruffen och vilade.
Vid 19 var vi framme vid ESK och men kan nog säga att det var en riktig försmak av sommaren vi fick
Tack för den!!!

Inga kommentarer:

gästbok och besöksräknare