måndag 17 november 2008

Semester nr.1 2008




Den här semestern blev inte som de brukar.
Förförra året seglade vi till Gotland-Öland och förra till Åland men i år fick vi hålla oss i skärgården då vi skulle gifta oss mitt i semestern och vi har vår nya katt med ombord för första segligssemestern.

Vi startade den 6/7 på Bullandö med att ligga stilla ett dygn i ösregn för att fixa i masttoppen. Gjorde inte ett dugg, vi åt mat på den alldeles utmärkta restaurangen och kikade på båtar - alltid lika kul!


Första seglingen gick till Skärvassa på norra Nämdö där vi upptäckte att de byggt en jättefin vedeldad bastu. Låg på svaj så vi fick ro Alfred i land för en kattpromenad.

Sedan besöktes skärgården öst om Möja innan vi den 10/7 la till i Ramsmora för bröllopsförberedelser. Vi hyrde cyklar och fick användning för den speciella kattcykelväskan som vi köpt på Tradera. Trevliga dagar i sol.



Bröllopsdagen var solig och lagom varm den också och även om göra-rent-brud-och-brudgum-badet på morgonen var väl kallt (15 grader).
Vi blev till slut över 20 gäster, 4 gästbåtar och resten kom med WB och bodde på vandrarhem.
När vi skulle nattdoppa hittade vi denna skylt på aktern!
Tack för den, den hänger nu på vår inglasade balkong.




















Den seglade vi med till Sandhamn dit vi for tillsammans med goda vänner dagen efter. Det var ganska kallt och trist där men en fin klänning inköptes och vi såg en katamaran som vi tänker provsegla-hyra med några kompisar nästa år.






Dagen efter seglade i härliga vindar till Mörtsö-Bunsö då våra kompisar tänkte ta sig in till mälaren via baggenstäket.
Här låg vi en extradag då vi fick härligt sommarväder med bad -solning och grillning. Alfred blev extra ompysslad av Ebba - det gillade han







Den 16/7 så skiljdes vi från våra vänner och seglade till Nämdö igen för att bada bastu.
Sedan blev det Lådnaön och Idön vid Finnhamn där Alfred trivdes gott - det fanns möss!!
Blåser det och är kryss så bullar vi upp kisse med kuddar, han trivs bra








Hela denna del av semester hade det blåst en stadig frisk SV upp mot 12 m/s varje dag men nu började det bli mer växlande och svagare vindar så den21/7 drog vi oss norrut.

En natt på Själbottna innan vi drog oss till ytterskärgården först Rödlöga storskär där havsörnen cirklade ovan oss. Vacker kväll efter en strulig middag då katten bara ville iväg och jaga mink.




Sedan seglade vi till Söderarm där vi låg vid olika skär under några dagar.
Nu hade det blivit riktigt varmt och skönt - underbara dagar och nätter men lite alger i vattnet.




Sista natten låg vi i vår "fredagshamn" Lidö österhamn innanvi seglade hem till Gräddö den 26/7.

Vi har verkligen haft en underbar semester med fin väder och många nya hamnar. Den enda hamnarna vi hade legat i förut var Sandhamn och Lidö.
Det bästa av allt är att om några veckor - när det är tomt i skärgården - då har vi semester -igen!

Inga kommentarer:

gästbok och besöksräknare